Aktiviteter

Aktiviteter på Vegan Weekend 2018 vil bli annonsert senere.

corina-portrettFoto: Andrea Rocha PhotographySjokoladesmaking Corina Gimenez er utdannet konditor med over 10 års erfaring. På denne smaking ønsker hun å dele sin lidenskap for sjokolade. Å nyte sjokolade av høy kvalitet er en opplevelse som ingen annen. Smakene er rike og komplekse og det er stor variasjon i smaken mellom forskjellige sjokolader. På kurset vil du oppleve en verden av fine veganske sjokoladekonfekter og lære om sjokoladens opprinnelse. Kurset som koster kr 160 holdes på lørdagen og påmelding er nødvendig.

 

 

 

 


martin-portrettVinsmaking Martin Våge-Hansen er vinekspert og kommer til Vegan Weekend for å fortelle om produsenter, distrikter, druer og fremstillingsmetoder. Det blir vinsmaking med 3 musserende, 3 hvite og 3 røde viner.  Alle er selvfølgelig veganske. Meld deg på og bli med på en spennende og smakfull reise. Tidspunkt for vinsmakingen som koster kr 400 er på lørdagen. Det er 18 års aldersgrense for denne aktiviteten. Legitimasjon må kunne fremvises på forespørsel.

 

 


Carsten BonderupKokkekurs: Pålegg Carsten Bonderup er en av folkene bak Vegan Weekend. Carsten og hans familie er veganere og han har tre barn i skole og barnehagealder. Det  har derfor vært viktig å finne gode veganske alternativer til pålegg som barnene kan ha med seg i matpakkene. På kurset skal Carsten vise hvor enkelt det går an å trylle frem smakfullt plantebasert pålegg som smaker som det han kjenner fra tiden før han ble veganer. Carsten er glad i å kokkelere hjemme på kjøkkenet og har blant annet kommet frem til en oppskrift som er helt lik leverpostei, bare uten animalske ingredienser.  Vi skal lage vegansk utgave av makrell i tomat, leverpostei, egg og majonese. Det vil bli smaksprøver. Kurset vil bli på søndagen, men nærmere tidspunkt vil bli annonsert senere.


harald-osaKokkekurs: Smak på rotselleri! Harald Osa er en norsk prisbelønt kokk som også har gitt ut en rekke bøker. Osa er oppvokst på Jæren og gikk i lære ved Fagernes hotell i Fagernes hvor han tidligt har markert seg i valg av råvarer. Han har blant annet arbeidet noen år i Paris ved Hotel de France, Dodin Bouffant og hos Gerard Pangaud. Osa var på Kokkelandslaget i tolv år og var også lagkaptein.  Han drev i sin tid Hotel Continentals kjøkken, samt det i Holmenkollen restaurant, og  var på TV i Kokkekamp. Tidligere har han arbeidet ved Jans Mat & Vinhus i Stavanger (som ble startet av Osa og Jan Arthur Ekornes) Han var også med og startet Gastronomisk Institutt i Stavanger. I dag er Harald Osa Prosjektleder smak og matkultur i BAMA Gruppen. Han kommer til Vegan Weekend for å vise at gode norske råvarer som rotselleri kan bli fantastisk smakfulle. Kurset er ment for å gi deltakerne inspirasjon til selv å eksperimentere med smaker, konsistenser og forskjellige tilberedningsmetoder. Kurset vil bli på lørdagen, men nærmere tidspunkt vil bli annonsert senere.


thomas-olsen-orhan-kuresevicFoto: Orhan KuresevicKokkekurs: Sunne og enkle veganske snacks Thomas Hvål Olsen står bak bloggen Veganmannen.no.Han holder kokkekurs over hele Norge sammen med Jane H. Johansen som blogger på Veganmisjonen.com, og sammen har de firmaet VeganPlan. I tillegg har han en vegetarpodkast som heter «Kongler og Gress» og han arrangerer Vegansk Julefestival i Oslo. Han har vært deltager på «Kakekrigen» og kokkelert på tv ved flere anledninger, blant annet på Wenches kjøkken på God Morgen Norge. På kurset hans vil han lære bort tre av sine favorittoppskrifter på enkle, veganske snacks. Han skal vise hvordan man kan få banan til å bli en kremete iskrem, hvordan grønnkål kan bli himmelsk «potetgull» og hvordan man kan lage deilige sjokolade- og peanøttcups som smelter i munnen. Kurset vil bli på lørdagen, men nærmere tidspunkt vil bli annonsert senere.  

Husk å melde deg på!