Om

I 2016 ble Vegan Weekend arrangert for første gang og mer enn 1000 tok turen innom. Årets Vegan Weekend fokuserer på helse- og miljøfordeler ved et mer plantebasert kosthold. Festivalen er for alle og ønsker å inspirere til å ta grønnere valg i hverdagen til fordel for egen og families helse.

Den største helsemessige utfordringen i vestlige land er unødvendig sykdom og for tidlig død forårsaket av livsstilsykdommer som hjerte- og karsykdommer og kreft. Disse sykdommene forårsaker mellom 70 og 80 prosent av norske dødsfall.
Årlig dør 36 millioner på verdensbasis på grunn av dårlige livsstilsvaner og usunt kosthold. En av fire av disse rekker ikke å fylle 60 år, viser tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

Helsedirektoratet sier følgene om et godt sammensatt plantebasert kosthold:
Godt sammensatt vegetarkost er ernæringsmessig fullverdig og kan ha positive helseeffekter med tanke på forebygging og behandling av flere sykdommer. Vegetarkost er forbundet med lavere risiko for blant annet overvekt, hjerte- og karsykdommer, diabetes og kreft. En balansert og variert vegetarkost egner seg for folk i alle livsfaser, inkludert under svangerskap, ved amming, i spedbarnsperioden, for barn og unge og for idrettsutøvere.

Årets Vegan Weekend er stedet å søke råd og inspirasjon fra ledene eksperter på området.

Blant årets foredragsholdere finner du Pernilla Berg utdannet ernæringsfysiolog og toksikolog med doktorgrad innen sammenheng mellom kosthold og tykktarmskreft.

Mari Nustad Mauland er utdannet fysioterapeut, har en mastergrad i sportsvitenskap og er foreleser for Norges idrettshøyskole. Mari er også utdannet kostholdsveileder fra NIH. Hun er veganer og har som ultraløper vunnet en lang rekke uktraløp, heriblant Thames Path 100, et 161 kilometer terrengløp fra London til Oxford.

Vi har med oss Mari Hult som på sine kurs vil gi inspirasjon til enkle, velsmakende og sunne hverdagsmiddager. Blant våre utstiller finner du også eksperter som kan rådgi deg og sette opp en kostholdsplan for en sunnere livsstil.