Presentasjoner

Debatt: I år gleder vi oss ekstra mye til å åpne for dialog gjennom debatten, hvor vi stiller spørsmålet “Bør vi slutte å spise kjøtt?”. Vi er så heldige at vi har fått tidligere journalist og redaktør i Stavanger Aftenblad, Tom Hetland, til å moderere en debatt mellom et panel av Vegan Weekends foredragsholdere og ulike aktører i politikk og landbruket. Det blir spennende når to motpoler møtes og får gi uttrykk for sine meninger under ordnede forhold.

Joseph Poore fra University of Oxford vil ut fra data innsamlet fra mer enn 40 000 gårdsbruk i mer enn 120 land snakke om matproduksjonens ufattelige påvirkning på jorda. Med FN’s klimapanels nylige rapport er det tydelig at noe må gjøres og gjerne fort. Heldigvis vil Joseph også snakke om en mulig løsning, men det haster nå og vi må alle gjøre vårt.

Lars T. Fadnes allmennpraktiserende lege og førsteamanuensis ved Instituttt for global helse og samfunnsmedisin i UiB. er med oss. Lars har vært med på å utforme Helsedirektoratets anbefalinger for vegansk kosthold.

  Norun Haugen har en mastergrad i filosofi og har tidligere jobbet som lærer. Norun Haugen gikk undercover i den norske kjøttindustrien for å undersøke og dokumentere dyrenes levekår. Norun er aktuell med sine undercover-avsløringer i Brennpunkt-dokumentaren som nylig vakte stor oppmerksomhet og satte fokus på hvordan dyrene egentlig har det bak industriens glansede reklamefasade.

Michael Monberg, gift og far til to. Da han valgte å bli plantebasert for miljøet begynte Michael en reise som endte opp med at han ble veganer og fulltidsaktivist for dyrene. Michael ønsker å øke oppmerksomheten rundt hva vi gjør mot dyrene, jorden og vår egen helse. Han startet Veganerpartiet sammen med Henrik Vindfeldt.

Henrik Vindfeldt, lidenskapelig engasjert aktivist. Har kortvarig studert politisk vitenskap. Henrik fant inspirasjonen til å starte et vegansk parti da han leste en rapport som beskrev dyrevelferdens og den danske naturens undergang som et resultat av maksimering av profitten i dansk melke- og kjøttproduksjon. Han sverget at han skulle snu dette skipet, uansett hvor lite roret var. Støtten har vært overveldende og til tross for søksmål, offentlig latterliggjøring til tider og traumer fra hva han har bevitnet på gårder er målet fortsatt det samme; dette må ta slutt!

Natasha og Luca fra Australia er “That Vegan Couple” på YouTube, og er influencere på sosiale medier og fulltidsaktivister for dyrene. De har mer enn 23 millioner views på deres YouTube-kanal, flere millioner mer på Instagram og Facebook. De skaper videoer med undeholdnings- og opplysningsverdi som spenner over alt mulig fra helse og fitness, oppskrifter, gateaktivisme, vegansk livsstil, etc… De siste to årene har de organisert aktivismeturneer for å oppfordre til, og undervise veganere i hvordan de kan , bli aktive for dyrene. De har holdt foredrag i Nord-Amerika, Europa og Israel.

Foto: Erik Sæter Jørgensen Mari Hult er kjent som kokebokforfatteren som har skrevet «Sykt godt» og «Sykt enkelt» og influenseren som står Vegetarbloggen. Mari har tidligere år fylt salen med 450 mennesker som kom for å se og lære om deilige veganske matretter og tips til hvordan en med enkle grep kan trylle frem lekre og smakfulle måtid.

Husk å melde deg på!